Kategóriák

 

 

 

Hírek
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Hőszigetelő rendszerek

Főkategória >Hőszigetelő rendszerek


Sorrend:

Hőszigetelés

hőszigetelésA hőszigetelés mint fogalom jelentése: az épület belső hő kiáramlásának megakadályozása illetve csökkentése, más néven hőveszteség csökkentés.

A cél az volt, hogy minél kevesebb anyagi ráfordítással, emelkedjen az épület komfortfokozata, és az épület energiafelhasználása is csökkenjen. Az energia árak az egekbe szöknek és a ház hőszigetelésével nagy mértékben hozzá járulhatunk környezetünk szennyezésének csökkentéséhez is.


A hőszigetelés jótékony hatásai:

 

  • Az épület káros anyag kibocsátásának csökkenése.
  • Külső és belső terek hőingadozásának csökkenése (állandó hőmérséklet)
  • Épület az évszakok váltakozásaival a szerkezeti hőterhelések csökkentése.(hosszabb élettartamú épület)
  • Hőhidak megszüntetése, az esetleges páralecsapódások elkerülése. (penészes falak)
  • Fűtési energia csökkentés.

Az utólagos homlokzat szigetelés készülhet normál eps polisztirol hőszigetelő rendszerrel melynek a hővezetési tényezője ( 0,04 W/mk ), megfelelő szigetelés a 8, 10, 12 hőszigetelő rendszercm-es vastagsággal érhető el.

Az új generációs, grafit tartalmú eps hőszigetelő rendszer ( 0,032 W/mk ) nem csak a passzívházakhoz ajánlott, alkalmazásának előnye a kisebb vastagsággal is megfelelő szigetelés érték érhető el. Akár 20 százalékkal is vékonyabb lehet, mint egy fehér polisztirol lap, de mégis ugyanolyan jól szigetel. Alapja polisztirol és mikroszkopikusan kicsi grafit adalékot tartalmaz, ezzel javítva a szigetelést. Nem fehér, hanem szürke, a nyersanyag pedig gyöngyszerű fekete részecskék formájában áll rendelkezésre.

A légáteresztő kőzetgyapot hőszigetelő rendszer ( 0,036 W / mk ) alkalmazása elsősorban az utólagos hőszigetelés elkészítésekor a vegyes falazatoknál ( vertfal, tömésfal, vályog, tégla ) ajánlott, hogy a megfelelő szellőzés hiánya ne okozzon károsodást a szerkezetben


Webáruház készítés