Kategóriák

 

 

 

Hírek
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Hőszigetelő anyagok

Főkategória >Hőszigetelő anyagok


Sorrend:

Szigetelő anyagok

Számtalan szigetelő anyag létezik, a leggyakrabban használtak a következők:

1. Polisztirol hablemez (EPS),

2. Kőzetgyapot (ásványgyapot)],

3. Üveggyapot

4. Fagyapot

A leggyakrabban használt szigetelő anyag a polisztirol lap. Homlokzatra, lábazatra, aljzatbetonba.

Az utólagos homlokzat szigetelés készülhet normál eps polisztirol hőszigetelő rendszerrel melynek a hővezetési tényezője ( 0,04 W/mk ).

Az új generációs, grafit tartalmú eps szigetelő anyag ( 0,032 W/mk ) nem csak a passzívházakhoz ajánlott, alkalmazásának előnye a kisebb vastagsággal is megfelelő szigetelés érték érhető el. Akár 20 százalékkal is vékonyabb lehet, mint egy fehér polisztirol lap, de mégis ugyanolyan jól szigetel.

lábazatra használt szigetelő anyag az extrudált polisztirol (XPS) . Ez egy zárt cellás anyag, így rendkívül csekély a vízfelvétele (0,2–1,0 V%). Ennek megfelelően főleg a víznek kitett helyeken alkalmazzák. A kétféle kialakítású anyag könnyebb megkülönböztetése végett az EPS-t mindig fehér, az XPS-t pedig ettől eltérő (például sárga) színben gyártják.

A lépésálló szigetelés kialakításánál a fő hangsúly a megfelelő hőszigetelő képessége, illetve a mechanikai igénybevételek tűrésén van. Erre a célra keményebb /EPS 100/ szigetelő anyagot használnak. A megfelelő lépésálló hőszigetelés alkalmazásával az épület hőveszteségét mégtovább csökkenthetjük, illetve növelhetjük a padlófűtési rendszerünk hatékonyságát.

A kőzetgyapot a rostokon megkötött levegővel hőszigetel. Ez utóbbi szálas hőszigetelő anyagok légáteresztő képessége igen jó, magasan a legjobb hangszigetelő és hőszigetelő tulajdonságuk, és nem utolsó sorban a tűzállóság ami más hőszigetelő anyag nem tudhat magáénak.

Nagyon sokrétű a felhasználása: homlokzatra, padlástérbe, lépésálló szigetelés kialakítására is létezik megfelelő kőzetgyapot.

Az üveggyapot hő- és hangszigetelő tekercses szigetelő anyag .Elsősorban fa- és fémszerkezetű vázas épületek, valamint mennyezetek, álmennyezetek hő- és hangszigetelésére ajánljuk.

A fagyapot lemezek alkalmazhatók: tagolt homlokzatok egyszerű szigetelésére, homlokzati hőszigetelésre, a betonozás előtti zsaluzatba helyezve megszünteti a hőhídakat, a tetőtér beépítésére, válaszfalak építésére, könnyű padlószerkezetekre, akusztikus álmennyezetekre. A lemezek nehezen éghetőek, ellenállóak növényi és állati kártevőkkel szemben, jó a hőtároló képességük, jó a hő- és hangszigetelésük, vakolhatók és egyszerű, könnyű a szerkezeti kialakításuk

A vízszigetelés minden épület kivitelezésénél kiemelkedő fontosságú .Védelem a csapadékvíz és a talajvíz ellen. A megfelelő szigetelő anyag meggátolja, hogy a víz kárt okozzon az épületben.

Vízszigetelő anyagok:

Bitumenes anyagok: a bitumenek legfontosabb jellemzője a hideghajlíthatóság, a lágyuláspont, és nyújthatóság. A bitumenemulzió előnye, hogy melegítés nélkül felhordható és nedves felületen is alkalmazható, kiszáradása után összefüggő, víztaszító védőréteget kapunk. Az oldószeres bitumenmázakat bitumenes lemezszigetelések alapozójaként alkalmazzák. A vízszigeteléseknél leggyakrabban alkalmazott anyagok a bitumenes szigetelő-lemezek. Ezek lehetnek például bitumenes vékony -, vagy vastaglemezek,és páratechnikai lemezek. 
Webáruház készítés