Hírek
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Hírek

2017.09.12 14:13
Mit nevezünk hőszigetelő rendszernek?

Mit nevezünk a hőszigetelő rendszernek?

Hőszigetelő rendszernek a szigeteléshez felhasznált anyagok és kiegészítők összességét nevezzük. Ennek megfelelően önmagában a polisztirol lap csupán egy homlokzati hőszigetelő anyag, a kiegészítő- és rögzítőanyagokkal együtt alakul ki a teljes hőszigetelő rendszer.

Élet hőhidak nélkül

A hőhíd kialakulásának oka az épület külső és belső oldala közötti hőmérsékletkülönbség, jele pedig a fal belső oldalán megjelenő páralecsapódás, szélsőséges esetben pedig a penész kialakulása. A lakótérben kialakuló penészgombák spórái mérgező anyagokat bocsátanak ki, ami allergiás tüneteket is okozhat és káros a lakók egészségére.

A megfelelő típusú és minőségű hőszigetelő rendszer megválasztásával

a hőhidak kialakulása megelőzhető vagy kiküszöbölhető, így egészségesebb és magasabb komfortérzetet nyújtó lakóteret kapunk, ráadásul a fűtési költség is csökken.

Mit tartalmaz egy hőszigetelő rendszer?

A hőszigetelő rendszer a szigetelőanyag és a szigetelendő terület típusának függvényében számos különböző alkotóelemet tartalmaz. Egy kőzetgyapot homlokzati szigetelő rendszer például tartalmazza a vakolható kőzetgyapotot, valamint a rögzítéshez szükséges kőzetgyapot ragasztót, üvegszövet hálót és a fémszeges dűbeleket; míg egy homlokzati grafitos polisztirol hőszigetelő rendszer tartalma a grafitos polisztirol hőszigetelő anyag, az üvegszövet háló, a polisztirol ragasztó és a dűbelek.

Milyen vastag hőszigetelés szükséges?

A homlokzat hőszigetelését illetően az elmúlt néhány évben nagymértékben átalakult a gyakorlat. Míg éveken keresztül maximálisan 5 centiméteres vastagságú szigetelőanyagokat alkalmaztak, mára az alkalmazott lapok vastagsága lényegesen megnövekedett. Napjainkban minimálisan 8 centiméteres szigetelőanyagot használnak fel a homlokzati szigetelések kialakításához, azonban nem ritka, hogy a hőszigetelő rendszerek 10 vagy akár 12 centiméter vastagságú szigetelőanyagot tartalmaznak.

Természetesen minden ház esetében egyedileg kell meghatározni, hogy milyen vastagságú szigetelőanyagot választunk, azonban megjegyzendő, hogy maga az anyag a szigetelés legolcsóbb eleme, így érdemes lehet a vastagabbat választani. A hőszigetelő rendszer többi, kiegészítő elemének az árára nincs hatással a szigetelőanyag vastagsága, ahogyan a munkadíj sem változik ennek függvényében.

Webáruház készítés